Brutális módon végzik ki a keresztényeket, megrázó adatokat közölt Azbej Trisztán (+18!)

Százhét ártatlanul, pusztán a keresztény hite miatt meggyilkolt ember. Január óta az észak-nigériai Kaduna állam egyetlen körzetében ennyi áldozatot követelt az iszlám radikalizmus, a halottak mellett több tucatra tehető a sérültek és az elraboltak száma. A merényletek miatt mintegy 20 ezer ember menekült el az otthonából – írta Azbej Trisztán államtitkár Facebook-oldalán

Megrázó adatokkal erősítette meg Azbej Trisztán, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár, hogy napról-napra romlik a keresztények helyzete a világon. Mint írja:

a biztonsági helyzet előjelei már 2017 végén is érezhetőek voltak, amikor személyesen látogattam meg Kadunában a helyi keresztény közösségeket. Az attrocitások azonban jelentősen eldurvultak azóta. Magyarország határozottan kiáll az üldözött keresztények mellett. Nem engedhetjük meg, hogy a 21. században népirtás fenyegessen bárkit is. A Hungary Helps – Magyarország segít programon keresztül mindent megteszünk annak érdekében, hogy támogassuk a fenyegetett közösségeket.

-fogalmaz az államtitkár. Nigéria északi részén folyamatosak a Boko Haram terrorszervezet és a fuláni milicisták támadásai, amelyek elsősorban a keresztény lakosságot célozzák. A helyi kormányzat már beismerte, hogy az Iszlám Államhoz sokban hasonlító Boko Haram immáron kifejezetten keresztényüldözést folytat.

Fotó: Twitter

A szélsőséges iszlamista fuláni akciókról még nem fejezték ki ugyanezt, noha a motivációik egyértelműek. A megrázó támadássorozat részleteiről itt olvashat bővebben.

A MIGRÁNSOK ÁLTAL MEGRONGÁLT TEMPLOMOK HELYREÁLLÍTÁSÁBAN IS SEGÍT A MAGYAR KORMÁNY

Mint arról korábban írtunk: Magyarország Kormánya a Hungary Helps Program keretében 10 millió forinttal járul hozzá a görögországi Leszbosz szigetén illegális bevándorlók által megrongált templomok helyreállításához. Idén már több keresztény szent helyet is megtámadtak a szigeten tartózkodó migránsok, ily’ módon tiltakozva amiatt, hogy a görög hatóságok megakadályozzák az Európa távolabbi országaiba irányuló illegális migrációjukat. A vandalizmus következtében számos liturgikus tárgy és a templomok bútorzata is súlyosan megrongálódott.

Fotó:Twitter

A Magyarországi Görögök Országos Önkormányzata a hazai görög nemzetiség képviseletében megkereste a Miniszterelnökséget, hogy támogatást kérjen a kápolnák helyreállításához.

Magyarország határozottan kiáll a vallásszabadság és a keresztény kultúra védelme mellett. Valljuk, hogy a segítséget kell oda vinni, ahol a baj van, nem a bajt idehozni.

Az adományt a Hungary Helps Program keretében Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár és Soltész Miklós, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár adják át a Magyarországi Görögök Országos Önkormányzatán keresztül a leszboszi templomok helyreállítására.

A keresztények kivégzését videóra is vették és az interneten bárki számára látható, hogyan ölik meg őket hitük miatt…

Sokkoló kép a twitterről.

Elkészült a „Portes Ouvertes” francia evangélikus egyesület legfrissebb jelentése, amelyből kiderül, hogy évről évre egyre több keresztényt ölnek meg világszerte a vallásuk miatt. 2019-ben naponta nyolc keresztény esett áldozatul az ellenük irányult támadásoknak, és egyre több templomot zárnak be vagy rongálnak meg. Míg 2015-ben 7100 keresztény vesztette életét hite miatt szerte a világon, 2016-ban mindössze 1173 volt ezt a szám. Többségüket (695 embert) Nigériában gyilkolták meg. Összehasonlításképpen: 2014-ben összesen 4344-en, 2013-ban 2123-an, 2012-ben pedig 1201-en haltak mártírhalált. A most elkészült jelentésből kiderül, hogy a 2019-es év még nehezebb volt a keresztények számára, 2019-ben ugyanis több, mint 260 millió hívőt érintett a keresztényüldözés, azaz minden nyolc keresztény hívőből egyet.

Forrás: Facebook, Miniszterelnökség Fotó: Twitter